Interessant:

Apple gedaagd wegens gehoorbeschadiging door iPod

nieuws 4 februari 2006 om 16:08

In de Verenigde Staten is het mogelijk om elkaar voor het minste of geringste voor de rechter te slepen. Vaak eindigen deze rechtszaken met schikkingen. Als grote multinationals worden aangeklaagd mondt dit vaak uit in schadeclaims van vele miljoenen dollars. Fabrikanten zijn dan ook uiterst voorzichtig en vermelden alle mogelijke risico's op hun producten.

Een Amerikaanse man sleept Apple voor de rechter. De man eist miljoenen dollars van Apple, omdat hij een gehoorbeschadiging op zou kunnen lopen door gebruik van zijn iPod muziekspeler. Volgens de man kan de iPod een volume bereiken van meer dan 115 decibel en vanaf dat niveau is de kans aanwezig dat men een gehoorbeschadiging oploopt.

Opvallend genoeg wil de man niet vermelden of hij daadwerkelijk een gehoorbeschadiging heeft opgelopen. Het gaat de man om het principe. Experts denken dat de man geen zaak heeft, Apple waarschuwt namelijk voor het gevaar van gehoorbeschadiging op zijn iPod's.

In het verleden dreef Apple de spot met dergelijke rechtszaken. Op hun iPod Shuffle stond namelijk te lezen dat het apparaat geen vervanger van kauwgom was, aangezien de Shuffle wel wat weg heeft van een pakje kauwgom.

engadget.com