Interessant:

Verkeerd geplaatste navigatie PDA bestraft met fikse boete

nieuws 12 januari 2006 om 23:32

De politie voert al jaren strijd tegen handheld bellen tijdens het autorijden. Sinds kort heeft de politie een nieuw gevaar ontdekt dat veroorzaakt wordt door mobiele apparaten, navigatie PDA's zouden een onnodig gevaar vormen als deze te hoog op de voorruit geplaatst worden. Politiekorps Haaglanden deelde de eerste TomTom boete uit.

In Den Haag kreeg een automobilist een boete omdat hij zijn navigatie PDA verkeerd geplaatst had op zijn voorruit. De man moest 95 euro betalen. Inmiddels zijn deze boetes bekend als de TomTom-boetes, vernoemd naar het populaire merk van navigatie PDA's.

De politie spreekt tegen dat er een ware heksenjacht geopend zou worden op automobilisten die een navigatie PDA gebruiken. Alleen automobilisten die het apparaatje zodanig geplaatst hebben dat hun zicht belemmerd wordt, zullen een boete krijgen. De politie liet een verklaring weten dat de boete voor de Haagse automobilist een incident is en zeker geen voorteken is van nieuw beleid.

De actie van de politie had zelfs gevolgen op de beurs, het aandeel TomTom daalde door alle commotie met negen procent en sloot de dag af met een verlies van zes procent.

Financiële Dagblad