Interessant:

Nederlanders niet naar het buitenland zonder mobieltje

nieuws 26 juli 2005 om 18:04

Vakantiegangers zijn zeer gehecht aan hun mobiele telefoon en een informatiegids over hun bestemming, zonder deze twee zaken verlaat men het huis niet. Driekwart van de Nederlanders noemt het mobieltje zelfs onmisbaar op vakantie.

Verder hebben Nederlandse vakantiegangers eigenlijk niet veel nodig, zoals blijkt uit een onderzoek van TomTom. Maar liefst 45 procent van de ondervraagde Nederlanders liet weten genoeg te hebben aan een zonnebril. We vinden het wel belangrijk dat we er goed uitzien tijdens een weekendje weg: 16,7 procent neemt artikelen mee voor persoonlijke verzorging, net als de Britten (18,6%) en de Italianen (12%). Onze zuiderburen nemen het daar wat minder nauw mee (4%).

Er zitten ook verschillen tussen de voorkeuren van mannen en vrouwen. Voor vrouwen zijn haarverzorgingsproducten het eerste dat in de weekendtas verdwijnt, althans bij 12 procent. Slechts 6 procent van de heren sluit zich bij hen aan.

Het verschil tussen de seksen blijkt ook duidelijk in de voorbereiding voor een tripje. Drie van de vijf heren (57%) neemt een stadsgids mee, vergeleken met 50% van de dames.

Persbericht TomTom