Interessant:

Telefoon van bijna duizend euro, maar wel exclusief

nieuws 12 april 2005 om 13:34

De Nokia 8890 heeft eindelijk een waardige opvolger, de superchique Nokia 8800. De prijs van rond de 900 euro is misschien een obstakel, maar exclusiviteit is gegarandeerd.

De Nokia 8800, met zijn elegante behuizing in roestvrij staal, schuift subtiel open en verbergt een aantal opmerkelijke details. Om de ervaring nog intenser te maken, biedt de Nokia 8800 exclusieve audiovoorzieningen, met inbegrip van alle beltonen en alarmtonen, van de alom geprezen componist Ryuichi Sakamoto.

De vlotte lijnen en de dynamische oppervlakken zijn een perfecte aanvulling bij het roestvrij staal en de kunstharsmaterialen -- staal voor zijn rekbare sterkte en duurzaamheid, en kunsthars omwille van zijn organische eigenschappen. Het resultaat is een elegant, ‘menselijk’ design, bestaande uit materialen die tot doel hebben met stijl te verouderen.



De ontwerpers van Nokia gebruikten moderne horlogetechnieken, zoals het gebruik van metaalinjectieprofielen op de functietoetsen. Een speciaal versterkt glas dat gebruikt wordt voor luxehorloges, maakt het scherm vooraan extra stevig en krasbestendig, en zelfs de merknaam Nokia is chemisch op de achterplaat geëtst volgens een proces dat gewoonlijk wordt gebruikt door horlogemakers.

Het ‘pop-up’ mechanisme van de Nokia 8800 is ook het resultaat van onderzoek naar functioneel design. Dankzij een bistabiel veermechanisme en kogellagers in roestvrij staal, schuift het toetsenbord van de Nokia 8800 elegant uit de beschermende behuizing, en komt meteen een verborgen camera aan de achterkant te voorschijn.

De Nokia 8800 komt in het tweede kwartaal van 2005 beschikbaar. De niet gesubsidieerde adviesprijs zal 900 euro bedragen.BTW.

Nokia (persbericht)