Interessant:

Gebruik van Bluetooth niet geheel zonder gevaar

nieuws 12 januari 2005 om 23:57

Het gebruik van de mobiele telefoon is een van de gewoonste zaken op aarde geworden, zonder dat we stilstaan bij de eventuele gezondheidsrisico's die dat met zich meebrengt. Britse onderzoekers menen namelijk dat Bluetooth en WiFi ook gevaarlijk kunnen zijn.

Eerder deze week lekte de eerste versie van het Britse onderzoek gedeeltelijk uit, hierin werd duidelijk dat kinderen een groter risico lopen bij het gebruik van GSM telefoons.

Er zijn al vele onderzoeken geweest die waarschuwen voor de gevaren van GSM straling, dit is het eerste onderzoek dat rept over de gevaren van Bluetooth en WiFi.

Bluetooth is een draadloze technologie die mobiele telefoons, PDA's en computers draadloos met elkaar kan verbinden. WiFi maakt mobiele breedband verbindingen mogelijk, waardoor men bijna overal en altijd razendsnel over het internet kan surfen. WiFi is standaard op bijna alle moderne PDA's, mobieltjes beginnen langzamerhand uitgerust te worden met WiFi.

Volgens de Britse studie is het onverstandig om ervan uit te gaan dat het gebruik van WiFi en Bluetooth zonder gevaar is. Verder onderzoek moet de echte gevaren van dergelijke technieken duidelijk maken.

WebWereld