Interessant:

Nieuwe KaZaA versie ook te gebruiken als telefoon

nieuws 24 november 2004 om 01:02

Het populaire MP3 ruilprogramma KaZaA wordt uitgebreid met techniek van Skype. Hierdoor kan men nu KaZaA nu ook gebruiken om te telefoneren. Skype is een bedrijf gespecialiseerd in telefonie via internet. Hiermee breidt KaZaA zijn functionaliteit verder uit.

De nieuwste versie van KaZaA is uitgebreid met de beltechnologie van Skype. Tevens biedt KaZaA v3.0 de mogelijkheid om een weblog te schrijven via Typepad.

Door de integratie van KaZaA en Skype kunnen KaZaA gebruikers gratis bellen. Uiteraard kan KaZaA nog steeds gebruikt worden voor het downloaden van gesponsorde muzieknummers.

Zowel KaZaA als Skype is geschreven door dezelfde programmeurs. De nieuwe eigenaar van KaZaA hoopt de positie van het omstreden programma te kunnen versterken door de vervlechting met Skype.

KaZaA wordt nog steeds veelvuldig gebruikt voor de illegale uitwisseling van MP3's. Doordat KaZaA gebruikers niet anoniem zijn, jaagt de muziekindustrie op hen. Vele KaZaA-gebruikers zijn al voor het gerecht gedaagd en in staat van beschuldiging gesteld. Mede hierdoor daalt de populariteit van KaZaA, ten koste van programma's als eMule en BitTorrent.

WebWereld