Interessant:

21 dagen cel voor afgaan van mobieltje in rechtszaal

nieuws 22 november 2004 om 19:34

Steeds vaker probeert men de mobiele telefoon uit openbare ruimtes te verbannen. Een Amerikaanse tiener leefde het telefoonverbod in de rechtszaal niet na en kreeg daar drie weken gevangenisstraf voor. De rechter in kwestie was woest op de tiener.

Het gaat om een 17-jarig meisje uit New York, Amerika. De rechter had iedereen in de rechtszaal opgedragen zijn mobieltje uit te schakelen, het meisje in kwestie vergat haar mobieltje echter uit te schakelen.

De rechter lijkt een hartgrondige hekel aan mobieltjes het hebben, gezien zijn uitspraken. De rechter raadde iedereen die niet wist hoe zijn mobieltje uitgeschakeld diende te worden, dit te doen door er op te gaan staan.

Toen de telefoon van de 17-jarige Mariela Acevedo alsnog afging was de rechter onverbiddelijk. De tiener werd beschuldigd en het meisje een gevangenisstraf van drie weken opgelegd.

Bij behandeling van haar rechtszaak bekende ze schuld en eiste de openbare aanklager maar liefst 45 dagen gevangenisstraf. Uiteindelijk legde de rechter haar drie weken gevangenisstraf op.

News Day