Interessant:

Moderne mobieltjes moeten vaker naar de reparateur

nieuws 17 november 2004 om 22:51

Fabrikanten van mobieltjes zitten al tijden in een dip. Door de moordende concurrentie op de markt, moet men werken met lage winstmarges. Consumenten zijn ook niet bereid veel geld neer te leggen voor hun mobieltje. UMTS kan daar verandering in brengen.

Reparateurs van mobieltjes, zoals The Phone Carehouse, verwachten meer geld te gaan verdienen aan de reparaties van de nieuwe smartphones. De komst van supersnelle UMTS of 3G netwerken gaat gepaard met de introductie van zeer moderne telefoons, die veel weg hebben van handhelds en PDA's.

Sinds de komst van smartphones zien fabrikanten steeds meer problemen met mobieltjes en stijgen de opbrengsten van reparatieafdelingen. Ironisch genoeg zijn fabrikanten hier enigszins blij, kapotte telefoons moeten nou eenmaal vervangen of gerepareerd worden. Dit betekent meer inkomsten en meer winst voor de fabrikanten.

Door de introductie van supersnelle UMTS netwerken, komen er meer smartphones op de markt. Zo lanceerde Vodafone onlangs zijn UMTS netwerk in maar liefst dertien landen en is KPN inmiddels ook actief op de Nederlandse UMTS markt. Softwareproblemen zullen hun intrede doen in de markt voor mobieltjes, iets waar reparateurs naar uitzien. Men maakt nu al melding van een stijging van het aantal reparaties van mobieltjes, ten opzichte van vorig jaar.

The Register