Interessant:

Europese Commissie snoeit in mobiele beltarieven

nieuws 26 juli 2004 om 19:29

Met de vakantieperiode in volle gang maken vele Europeanen gebruik van hun mobiele telefoon in het buitenland. Mobiel bellen in het buitenland is echter schrikbarend duur, de Europese politiek stelt nu paal en perk aan de exorbitante prijzen.

De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van Europa, spande een zaak aan tegen O2 en Vodafone wegens illegale prijsafspraken. Beide operators zouden onnodig hoge tarieven hanteren voor het verwerken van mobiele gesprekken van buitenlandse bellers. De Europese antikarteldienst dwingt de operators deze tarieven te verlagen.

De antikartel Commissie meent dat de hoge prijzen het gevolg zijn van te weinig concurrentie. Mede daarom mag de Commissie de bedrijven dwingen de tarieven te verlagen.

Momenteel zijn alleen de Duitse en Engelse situaties onderzocht, aangezien de tarieven daar het hoogst zijn. De Commissie benadrukt echter dat het probleem zich in heel Europa voordoet en dat er snel iets moet veranderen. Het is nog onduidelijk wanneer consumenten iets merken van de maatregelen.

nu.nl