Interessant:

Nokia beveiligt Bluetooth toestellen tegen hacken

nieuws 26 juli 2004 om 22:20

De afgelopen maanden doken er verschillende berichten waarin de veiligheid van Bluetooth betwijfeld werd. Vooral Nokia toestellen zouden vatbaar zijn voor Bluesnarfing. Nokia heeft niet stilgezeten en achter de schermen aan een oplossing gewerkt.

Via Bluesnarfing kunnen ongenode gasten toegang krijgen tot mobiele telefoons, die zijn uitgerust met Bluetooth. Hierdoor kunnen kwaadwillenden toegang krijgen tot het adressenboek, de agenda en foto's die op de mobiel zijn opgeslagen.

Nokia heeft nu een patch uitgebracht die Bluetooth toestellen veiliger moet maken. De patch is beschikbaar voor de volgende modellen: 6230, 6650, 6810, 6820 en 7200. Andere toestellen worden aan het einde van de zomer gepatched. Het is echter onduidelijk via welk kanaal de patch geïnstalleerd kan worden.

In het laboratorium van Nokia zijn wetenschappers er zelfs in geslaagd om via Bluetooth, mobiele telefoons te kraken. Volgens Nokia is er echter niets aan de hand en kan men Bluetooth gerust blijven gebruiken. Beveiligingsexperts benadrukken dat Bluesnarfing een reëler probleem is, een probleem dat opgelost moet zijn met de nieuwste patch.

ZDNet (NL)