Interessant:

Mobiele operator weert erotiek van eigen netwerk

nieuws 5 juli 2004 om 23:02

Wereldwijd gaan er miljarden euro's om in de digitale erotische industrie. Met de komst van mobiel breedband internet, grijpen steeds meer mobiele bellers naar hun GSM om aan hun erotische trekken te komen. Vodafone bellers krijgen het lastig.

Vodafone Engeland zag een probleem met de overvloed aan erotische content op het mobiele internet en installeert een filter op zijn netwerk. Alleen Vodafone klanten die kunnen bewijzen ouder dan achttien jaar te zijn, krijgen toegang tot dergelijke sites.

Vodafone Engeland vatte het plan om een pornofilter te installeren al enkele maanden geleden op, maar stuitte toen op hevig verzet. Tegenstanders vonden dat Vodafone niet mocht vragen naar de leeftijd van zijn gebruikers. Die barrière is nu doorbroken, iedereen die toegang wil tot de erotische content moet, via een creditcard, bewijzen ouder dan achttien jaar te zijn.

Vodafone Nederland overweegt ook de invoering van een dergelijk filter. Het Nederlandse filter zal echter minder streng zijn dan het Engelse. Bovendien zal het Nederlandse filter alleen gelden voor klanten die zelf aangeven er gebruik van willen te maken. Vodafone werkt samen met Stichting Kijkwijzer om het filter nog dit jaar te implementeren.

WebWereld