Interessant:

Auto houdt bestuurder op de hoogte van gebreken

nieuws 5 juli 2004 om 22:58

Een internationale groep onderzoekers heeft een systeem ontwikkeld dat automobilisten via de SMS op de hoogte houdt over technische mankementen aan de auto. Er doen ook Nederlandse onderzoekers mee aan MyCarEvent.

De onderzoekers die MyCarEvent ontwikkelen komen uit Nederland, Duitsland, Zwitserland, België en Engeland. Het team wil de elektronische uitrusting van moderne auto's gebruiken, om bestuurders op de hoogte te houden over de staat van de auto.

De moderne auto's zitten zo vol sensoren dat garages gemakkelijk gegevens over de staat van de auto in een computer kunnen uitlezen. Met enkele aanpassingen is het mogelijk deze informatie naar de bestuurder te SMS'en. Op deze manier mist men nooit meer een onderhoudsbeurt en gaan auto's langer mee.

Het systeem is nog volop in ontwikkeling en zal voorlopig niet beschikbaar zijn voor de reguliere consumenten. Maar de verwachting is dat in de nabije toekomst auto's steeds meer gaan communiceren met hun bestuurders en met andere weggebruikers. De onderzoekers zien legio mogelijkheden.

The Register