Interessant:

NS zamelt oude mobieltjes in om apen te helpen

nieuws 26 april 2004 om 22:40

De NS, KPN en Stichting Aap bundelen hun krachten om verwaarloosde en mishandelde apen te helpen. De opbrengsten van oude GSM's komen ten goede aan de apen en deelnemers maken kans op een reis.

Oude mobiele telefoons zijn geld waard, omdat ze gerecycled worden. Per ingeleverde mobiele telefoon ontvangt de Stichting Aap minimaal 3,50 euro en maximaal 4,50 euro.

Recyclingbedrijf Recell zorgt voor een milieuvriendelijke verwerking van de mobieltjes. Mobiele telefoons die nog functioneren worden in derde wereld landen opnieuw verkocht. Door recycling wordt bovendien het leefgebied van enkele aapsoorten bespaard, voor de winning van bepaalde grondstoffen worden namelijk veel leefgebieden van gorilla's aangetast. Door recycling van deze stoffen, hoeven deze habitats niet beschadigd te worden.

Wie zijn telefoon inlevert bij een van de 32 deelnemende NS stations, of per post maakt bovendien kans op een reis. De actie loopt tot 15 juli, dan wordt ook de totale opbrengst bekend gemaakt, evenals de winnaars van de wedstrijd.

PortableGear.nl