Interessant:

Dieven bellen op kosten van anderen via Bluetooth

nieuws 26 april 2004 om 22:36

Wederom ontdekken wetenschappers beveilingslekken in Bluetooth, ook de Sony Ericsson T610 en de Nokia 6310i blijken onveilig. Kwaadwillenden kunnen via Bluetooth deze mobieltjes helemaal in hun macht krijgen.

Bluesnarfing is de term die gebruikt wordt om beveilingslekken met Bluetooth aan te geven. Vandaag werd bekend dat het mogelijk is om met bepaalde illegale software, de foto’s te bekijken, de agenda in te zien en het IMEI nummer van een toestel te verkijgen. Met behulp van het IMEI nummer kunnen toestellen 'gekloond' worden, waardoor anderen op kosten van de oorspronkelijke eigenaar kunnen bellen.

In totaal is nu bekend dat vijf Sony Ericsson en vijf Nokia toestellen vatbaar zijn voor Bluesnarfing. Onderzoekers benadrukken dat andere toestelmerken ook gevoelig kunnen zijn voor Bluesnarfing.

Het misbruik van Bluesnarfing is eenvoudig tegen te gaan door de Bluetooth functie helemaal uit te schakelen. Totdat de fabrikanten met een structurele oplossing voor de problemen komen, moet je dus goed uitkijken met je BlueTooth verbinding.

infoSync World