Interessant:

Intel denkt dat mobiel bellen binnenkort gratis wordt

nieuws 30 maart 2004 om 23:14

Als het aan computerchip fabrikant Intel ligt bellen we in de toekomst gratis en voor niets met mobiele telefoons. Het lijkt opmerkelijk dat Intel met deze uitspraak komt, maar Intel verwacht dat mobiel bellen geïntegreerd wordt met computers.

De directeur van Intel denkt namelijk dat mobiele operators in de toekomst vooral hun geld zullen verdienen met mobiele datadiensten, zoals SMS, MMS, GPRS, UMTS en WAP.

In de toekomst verwacht Intel dat mobiele telefoons gebruik gaan maken van zogenaamde wireless LAN netwerken, deze lijken enigszins op een thuiscomputernetwerk. Het maakt niet zozeer uit of de verbinding gebruikt wordt of niet, de verbinding staat immers altijd open.

Intel verwacht dus dat mobiele telefoon via het internet afgehandeld zullen gaan worden, er hoeft daardoor niet altijd een GSM verbinding opgezet te worden. Deze zogenaamde flatfee verbindingen zijn veel goedkoper dan de huidige GSM verbindingen. Zo goedkoop dat Intel verwacht dat mobiele operators de spraakdiensten gratis aan zijn consumenten zal bieden.

Tevens liet Intel weten in 2005 een processor voor de mobiele telefoon te lanceren, die net zo goed presteert als een normale Pentium III processor.

THG