Interessant:

Garmin Varia-radar waarschuwt fietsers voor ongezien verkeer

nieuws 3 juli 2015 om 16:30

De Garmin Varia Rearview Radar is een radarsysteem voor achterop je fiets, die 140 meter achter je scant voor verkeer dat je niet meteen kan zien. De data wordt vervolgens doorgegeven aan een compatibel Garmin Edge-systeem.

De Varia-achteruitkijkradar van Garmin draagt bij tot veiligere fietsomstandigheden door fietsers tot op een afstand van 140 meter te waarschuwen voor achteropkomende voertuigen. Het radarachterlicht waarschuwt achteropkomende voertuigen ook dat ze een fietser naderen middels een feller brandend achterlicht. De radar werkt zelfstandig of is naadloos te integreren met compatibele Edge-fietscomputers (te weten de Edge 1000 en de Edge 520). Een Edge-computer of Varia-radardisplay kan meerdere naderende voertuigen weergeven en aangeven met welke snelheid ze naderen en in hoeverre ze een gevaar vormen.

Garmin Varia Radar
Garmin Varia Radar

De Varia-productserie voor veilig fietsen omvat ook slimme Varia-fietslampen. In combinatie met selecte Edge-fietscomputers dragen deze fietslampen bij aan veiligere fietsomstandigheden door de lichtbundel van de lamp aan te passen aan de snelheid van de fiets en veranderend omgevingslicht. Naarmate de snelheid toeneemt, schijnt de koplamp verder op de weg om je beter zicht te bieden en weer dichterbij als je langzamer fietst. In combinatie met een Edge 1000-fietscomputer met lichtsensor worden koplamp en achterlicht automatisch aangepast aan veranderend omgevingslicht.

De Garmin Varia Radar is vanaf het derde kwartaal van 2015 in Nederland te koop voor 199 euro (alleen achterlicht) of 299 euro (bundel met achterlicht en radardisplay).

Engadget


Gerelateerde producten