Interessant:

Archos PC Stick mini-pc gepresenteerd

nieuws 26 juni 2015 om 14:15

Archos introduceert de Archos PC Stick mini-pc, die de kracht van een personal computer herbergt in een compacte HDMI-drive. De Archos PC Stick is voor 99 euro in Nederland te koop.

Door het aansluiten van de Archos PC Stick aan een scherm met een HDMI-in, zoals een televisie, heb je in een fractie van een seconde een volledige computer bij de hand. Toetsenborden, muizen en andere accessoires zijn ook direct aan te sluiten met de PC Stick via Bluetooth (4.0) of de USB-poort. Keyboard-toepassingen of gamecontrollers op Windows-, Android- of iOS-smartphones en -tablets zijn ook aansluitbaar. De Archos PC Stick biedt volledige computermogelijkheden in het formaat van van een luciferdoosje.

De Archos PC Stick draait op Windows 10, de nieuwste Windows-technologie. Microsoft Office-toepassingen zijn vooraf geďnstalleerd op de Archos PC Stick waaronder Word Mobile, Excel Mobile en PowerPoint Mobile. Je kan ook gebruik maken van Cortana, Windows' persoonlijke assistent, en via de Windows 10 Store heb je toegang tot nieuwe applicaties.

Archos PC Stick
Archos PC Stick

De Archos PC Stick beschikt tot slot over een quad-core Intel Atom Z3735F (Bay Trail)-processor en Intel HD Graphics, 2GB geheugen, 32GB aan opslagruimte en een microSD-kaartslot. De Archos PC Stick is beschikbaar voor een adviesprijs van 99 euro. Lenovo presenteerde deze week eveneens een "compute stick" (een vollledige mini-pc op stick) met de Lenovo ideacentre 300.

portablegear.nl