Interessant:

Garmin onthult Edge 20 en Edge 25 gps-fietscomputers

nieuws 26 juni 2015 om 13:33

Garmin heeft in de Verenigde Staten de Edge 20 en Edge 25 aangekondigd, zeer compacte en waterbestendige gps-fietscomputers die je up-to-date houden met alle informatie over je fietstochten.

De Garmin Edge 20 en Edge 25 gps-fietscomputers geven onder meer informatie over tijd, afstand, snelheid, helling en locatie. De Edge 25 biedt als extra connected-functionaliteiten, zodat je details van je fietstochten kan delen met je vrienden en op sociale media. Ook is de Edge 25 ANT+ compatibel en daardoor te koppelen aan een los een verkrijgbare hartslagmeter, snelheidssensor en cadanssensor. De toestellen wegen slechts 25 gram, zijn waterbestending, hebben een eenvoudige interface en ondersteunen zowel GPS als GLONASS. Garmin belooft een batterijduur van acht uur.

Garmin Edge 20/25
Garmin Edge 20/25

De Edge 25 kan ook gekoppeld worden aan een compatibel Bluetooth-apparaat, zodat je je activiteiten direct kan uploaden naar Garmin Connect. Hiermee kan je achteraf je ritten analyseren, direct delen op sociale media, en met de Live Tracking-functie kunnen je je vrienden en je familie je zelfs in real-time volgen. Ook is het mogelijk via Garmin Connect routes te downloaden. Met de Edge 20 kan alleen via de PC of Mac gebruik worden gemaakt van Garmin Connect.

De Garmin Edge 20 en Edge 25 gps-fietscomputers verschijnen in de Verenigde Staten voor respectievelijk 129,99 dollar en 169,99 dollar. Informatie over de prijs en beschikbaarheid in Nederland moet nog volgen.

Naschrift: de Garmin Edge 20 en Edge 25 zijn vanaf het derde kwartaal van 2015 in Nederland te koop voor respectievelijk 129 euro en 169 euro.

Garmin Blog