Interessant:

Jolande Sap wordt commissaris bij KPN

nieuws 11 februari 2015 om 11:30

Jolande Sap, oud-fractievoorzitter van GroenLinks, wordt commissaris bij KPN. Zij is door het telecombedrijf voorgedragen "ter benoeming tot lid van de Raad van Commissarissen".

Jolande Sap is momenteel voorzitter van de Raad van Toezicht van gezondheidsinstelling Arkin en partner bij Camunico. Sap heeft, aldus KPN, "uitgebreide kennis van en ervaring" in de publieke sector en in de politiek als fractievoorzitter en partijleider van GroenLinks in de Tweede Kamer in de periode 2010-2012. De voordracht voor deze positie was onderworpen aan het versterkte recht van aanbeveling van de Centrale Ondernemingsraad van KPN, die de voordracht van  Sap heeft aanbevolen.

De  Raad van Commissarissen van Koninklijke KPN maakte verder bekend dat de heer Duco Sickinghe de heer Jos Streppel zal opvolgen als Voorzitter van de Raad van Commissarissen vanaf de Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders ("AvA"), die wordt gehouden op 15 april 2015 in Den Haag. KPN's Raad van Commissarissen overweegt daarnaast de nominatie van nog een lid van de Raad van Commissarissen waarmee het aantal leden op acht zou blijven. Enige aankondiging hieromtrent zal worden gedaan "wanneer dat relevant is".

 

KPN