Interessant:

Anti MP3 waakhond plaatst zichzelf boven de wet

nieuws 14 januari 2004 om 23:01

's Werelds felste en grootste anti MP3 organisatie heeft zichzelf de rol van paramilitaire politie-eenheid toegeëigend. De RIAA pakte een handelaar van MP3 CD's, gekopieerde muziek CD's en illegale DVD's op, gepaard met veel machtsvertoon.

De verdachte verkocht zijn waar vanuit zijn auto en werd verrast door de RIAA politie-eenheid. De leden van de RIAA Police waren uitgerust met politiekleding, voorzien van de letters RIAA. Het waren allemaal ex-politieagenten die de RIAA voor dergelijke taken ingehuurd heeft. Dit vond plaats in Los Angeles, Amerika.

Maar de RIAA Police heeft helemaal geen rechtsbevoegdheid en kan maar weinig doen. De verdachte moest zijn koopwaar inleveren. Hij kreeg de waarschuwing de volgende keer geboeid afgevoerd te worden Dit is zeer onwaarschijnlijk, aangezien alleen de echte politie dit mag.

Hiermee maakt de RIAA zich nog minder geliefd bij het publiek. Eerder stuurden ze nep MP3's rond, werden computers van MP3 gebruikers geblokkeerd en zelfs een 12 jarig meisje is aangeklaagd wegens KaZaA.

The Register