Interessant:

Orange stelt GSM netwerk beschikbaar aan Scarlet

nieuws 14 januari 2004 om 22:58

Consumenten zijn weer een mobiele operator rijker, maar het aantal netwerken blijft steken op vijf. Scarlet Telecom start halverwege 2004 met het aanbieden van mobiele telefonie via het netwerk van operator Orange.

Momenteel biedt Scarlet Telecom discount telefonie op het vaste net. Voor zijn mobiele ambities huurt Scarlet ruimte op het GSM netwerk van Orange, maar zorgt Scarlet zelf voor de uitgifte van SIM-kaarten en facturering.

Naar eigen zeggen maken in Nederland en België al 600.000 mensen gebruik van de Scarlet diensten via het vaste net. Scarlet denkt binnen twee jaar 10.000 mobiele bellers te mogen verwelkomen.

Voor Orange is het de eerste keer dat een deel van het netwerk aan derden wordt verhuurd. Telfort doet dit al langer en verwacht zelfs de helft van zijn capaciteit aan derden te verhuren. Klanten van AH Mobiel, ID&T MObile en Versatel Mobiel bellen via het netwerk van Telfort. KPN stelde zijn netwerk ooit beschikbaar aan AH Mobiel.

Door deze praktijken lijkt de mobiele telefonie markt steeds groter te worden. Maar feit blijft wel dat er nog steeds maar vijf GSM netwerken zijn, waar steeds meer bellers gebruik van maken. Waarschijnlijk is de capaciteit van de huidige netwerken ruim voldoende.

Planet Multimedia