Interessant:

Acer Liquid Z5 arriveert in Nederland

nieuws 29 januari 2014 om 12:41

Na het succes van de Liquid Z-serie heeft Acer vandaag de Liquid Z5 in Nederland geïntroduceerd: een compacte smartphone van 5-inch, speciaal voor de beginnende smartphonegebruiker en de prijsbewuste consument.

De Acer Liquid Z5, die begin deze maand werd aangekondigd, heeft een fraai scherm van 5-inch. Dankzij de beeldverhouding van 16:9 komen films en video's goed tot hun recht. De Liquid Z5 mag dan een groot scherm hebben, hij is slechts 8,8 millimeter dik en, mede door zijn afgeronde hoeken, uiterst draagbaar. De luidspreker aan de voorzijde is uitgerust met de DTS Sound-technologie, voor voller geluid. Het AcerRAPID-design werkt als een persoonlijk bedieningssysteem waarmee je nog meer taken met één hand kan uitvoeren. Het scherm ontgrendelen en/of activeren, de camera starten, een foto maken, apps openen vanuit het startscherm, een telefoontje beantwoorden... het gaat allemaal heel intuïtief.

De Liquid Z5 heeft een elegante, glanzende en zijdezachte afwerking, is slechts 145,5 x 73,5 x 8,8 millimeter groot en weegt slechts 147 gram. Niettemin barst hij van de handige functies, aangestuurd door Android 4.2.2. Het toestel beschikt over een dual-core processor van 1,3GHz, 4GB interne opslag, WiFi, geïntegreerde GPS en een 5-megapixel camera. De 5-megapixel camera is innovatief. Zo laat de ondersteunde BSI-technologie meer licht op de sensor vallen dan het traditionele FSI, voor betere prestaties bij weinig licht, en is de camera voorzien van een f2.4-lens met vijf elementen in plaats van de gebruikelijke vier, voor scherpere foto's. De pixels van 1,4 bij 1,4 micrometer zorgen voor betere, minder korrelige beelden bij weinig licht, het IR-filter reflecteert infraroodlicht voor realistischere foto's en de HDR-oplossing creëert afbeeldingen met een hoog dynamisch bereik, voor opnamen met een hoger contrast en levendigere details.

Acer Liquid Z5
Acer Liquid Z5

De Liquid Z5 biedt vier verschillende Quick Mode-profielen, voor verschillende gebruikers- en leeftijdscategorieën. Er is een modus met vaste bel- en sms-functies die is gericht op jongeren en een modus met berichten, radio, het weerbericht, een vergrootfunctie en snelkiesnummers voor de oudere gebruiker. Daarnaast is er een Classic Mode (de belangrijkste functies in een eenvoudige, slimme indeling, handig voor nieuwe smartphonegebruikers) en een Keypad Mode (voor gebruikers die het toestel vooral willen gebruiken om te bellen en die snel nummers willen kunnen invoeren).

De Liquid Z5 beschikt tot slot over de AcerFloat User Interface, waarmee meerdere appvensters tegelijkertijd open kunnen blijven staan, om te multitasken zonder telkens tussen vensters te hoeven schakelen. Met een druk op de knop verschijnt de snelkoppeling Float Apps en zweven apps op een doorschijnend scherm over de gebruikte functie. Apps als de camera, kaarten, de rekenmachine en notities zijn eenvoudig te openen en ook schakelen tussen de verschillende apps gaat gemakkelijk. Daarnaast kunnen tot acht favoriete apps worden ingesteld. De Float Caller-notificatie zorgt ervoor dat bij een inkomend gesprek het scherm niet helemaal wordt overgenomen, wat storend kan zijn. In plaats daarvan verschijnt inkomend gesprek het minipop-upscherm Float Caller en kan de gebruiker ervoor kiezen het gesprek aan te nemen of met een snel bericht te antwoorden.

De Acer Liquid Z5 (single-sim) is nu verkrijgbaar in de markt voor de adviesprijs van 179 euro en de Acer Liquid Z5 DUO (dual-sim) voor 189 euro. De Acer Liquid Z5 is leverbaar in twee kleuren: Essential White & Gentle Grey.

portablegear.nl


Gerelateerde producten