Interessant:

HP laptop-software tegen ID-diefstal

nieuws 16 juli 2009 om 08:30

HP heeft deze week een nieuwe "Notebook Tracking and Recovery Service" geintroduceerd, een dienst in strijd tegen data- en identiteitsdiefstal door het verliezen of stelen van computers.

Deze nieuwe dienst is een aanvulling op HP's reeds bestaande dienstverlening op het gebied van protectie, de "Accidental Damage Protection en Defective Media Retention Services".

HP's Tracking and Recovery Service maakt gebruik van vooraf geïnstalleerde software die zorgt voor een betrouwbare beveiligingsoplossing die bestaat uit meerdere delen. Bedrijven kunnen zo problemen op het gebied van databescherming, het terugvinden van gestolen computers en veilig beheer van IT assets, het hoofd bieden. De service geeft IT professionals de mogelijkheid gestolen notebook PC's op te sporen en terug te krijgen, data op afstand van de PC te verwijderen om confidentiële informatie te beschermen, niet-geautoriseerde software of missende hardware te ontdekken en te voldoen aan regelgeving.

HP's Engelstalige Tracking and Recovery Service is verkrijgbaar als HP Care Pack voor een periode van minimaal een jaar voor een bedrag van €36. Meer informatie vind je op hp.eu/nbtrackingservice. Overigens zouden ook tweedehands BlackBerry's populair zijn vanwege identiteitsdiefstal.

portablegear.nl