Interessant:

Nederlandse wetgeving gunstig voor P2P

nieuws 24 februari 2003 om 21:35

Er bevindt zich een Robin Hood onder de makers van file sharing software. De oprichter van The Honest Thief wil dat zoveel mogelijk file sharing bedrijven zich in Nederland vestigen.

The Honest Thief heeft verklaard over vier maanden een nieuwe P2P dienst te willen beginnen (een update van het huidige Gnutella) en deze te vestigen in Nederland. Nederland kent namelijk een gunstige wet en regelgeving voor het aanbieden van file sharing of P2P diensten, het aanbieden van dergelijke diensten is niet in strijd met de Nederlandse wet.

Daarom wil The Honest Thief zoveel mogelijk aanbieders van uitwisseldiensten overhalen zich in Nederland te vestigen, en zijn ze bereid daar hulp bij te bieden. Het is alleen nog afwachten wat de uitspraak in de rechtszaak tegen KaZaA zal zijn. BumraStemra had KaZaA voor het hoogste gerechtshof gedaagd, The Honest Thief verwacht dat de uitspraak positief zal zijn voor de uitwisseldiensten.

BumraStemra, de Nederlandse verdediger van auteursrechten, heeft al verklaard alle huidige en toekomstige uitwisseldiensten voor het gerecht te dagen.

WebWereld