Interessant:

TomTom met GO 730 en GO 930

nieuws 3 maart 2008 om 22:27

Aan de vooravond van de CeBIT 2008 introduceert TomTom een nieuwe reeks navigatiesystemen, waarvan de GO 730 en de GO 930 ook naar Nederland komen. Beide systemen werken op basis van IQ Routes technologie.

De innovatieve IQ Routes technologie is gebaseerd op echte gemiddelde snelheden gemeten op wegen, in plaats van statische maximumsnelheden per wegtype. Dit betekent dat de nieuwe TomTom GO reeks een route bepaalt waarbij alle mogelijke routes in overweging worden genomen, en de route die het minste tijd kost wordt geselecteerd.

In bijna 50% van alle ritten resulteert dit in een andere en snellere route, waardoor de reistijd aanzienlijk korter is en tevens op geld en benzine wordt bespaard.

"Met de introductie van de IQ Routes technologie blijven wij ons richten op toepassingen en content die de essentie van navigeren verbeteren," zegt Harold Goddijn, TomTom's chief executive officer. "Iedereen weet dat het verkeer op zondag anders is dan op maandag en daar houden we rekening mee met de nieuwe TomTom GO. IQ Routes levert wat wij noemen 'intelligent routing' – een nog slimmere en efficiëntere manier voor het plannen van je dagelijkse route."

De TomTom GO 930 HD T en de TomTom GO 730 (HD T) vervangen de huidige TomTom GO reeks. De TomTom GO reeks heeft een nieuwe look met zwarte afwerking en uitgebreide kaartdekking. De nieuwe TomTom GO reeks zal vanaf eind april 2008 in Europa en de Verenigde Staten verkrijgbaar zijn.

portablegear.nl