Interessant:

Garmin nüvi 700-serie in oktober te koop

nieuws 26 september 2007 om 09:50

Garmin introduceert haar nieuwe nüvi 700 serie autonavigatiesystemen in oktober in Nederland. Met deze nieuwe nüvi serie combineert Garmin geavanceerde technologie met nuttige uitbreidingen in de gebruikersinterface voor een intuïtieve en eenvoudige bediening.

De 700-serie is aangekondigd op de IFA 2007 in Berlijn. Garmin heeft de 700-serie standaard voorzien van een FM-zender, TMC verkeersinformatie weergave en een database die waarschuwt voor flitspalen.

Garmin nuvi 710

Alle Garmin nüvi 700’s zijn voorzien van een ingebouwde FM-zender waarmee gebruikers draadloos hun navigatie-aanwijzingen, telefoongesprekken (met nüvi 760 en 770) en MP3-bestanden door kunnen geven aan hun autoradio voor weergave over de autospeakers. Bluetooth is beschikbaar op de Garmin nüvi 760 en 770 voor hands-free bellen zodra ze zijn gekoppeld met compatibele mobiele telefoons.

“Met de Garmin nüvi 700 kunnen gebruikers met gepast plezier navigeren”, zegt Paul van Ginneke, Communications medewerker van Garmin (Nederland). “We gebruiken de nieuwste technologie voor bijvoorbeeld het ontwijken van opstoppingen, zonder het gebruik gecompliceerd te maken. Het duidelijke menu is eenvoudig te volgen terwijl het helpmenu gebruikers kan adviseren om alles uit hun navigatiesysteem te halen. We zijn continu bezig om de bediening van onze systemen aan te laten sluiten op de wensen van onze gebruikers, zodat zij met de nüvi 700 serie op tijd en ontspannen hun bestemming bereiken.”

Iedere nüvi in de 700 serie wordt standaard geleverd met een TMC FM-ontvanger voor het ontvangen van verkeersinformatie. Daardoor kunnen gebruikers files en andere opstoppingen vermijden, via een door het navigatiesysteem voorgestelde alternatieve route.

Met de reisvoorbereiding-functie kan een gebruiker tot 200 bestemmingen opnemen voor een route om die vervolgens optimaal te laten sorteren. Hiermee kunnen koeriersbedrijven en andere zakelijke rijders tijd en brandstof besparen.

De modellen in de nüvi 700 serie worden verwacht in de tweede helft van oktober 2007. De prijzen bedragen €449,= (nüvi 750), €499,= (nüvi 760) en €599,= (nüvi 770) inclusief BTW.