Interessant:

Voorlopig geen vervolging in ALLOFMP3-zaak

nieuws 17 augustus 2007 om 10:22

De voormalige eigenaar, Denis Kvasov van het omstreden Russische ALLOFMP3 wordt toch niet vervolgd. Platenlabels EMI, Universal Music en Warner Music hadden Kvasov gedaagd, omdat hij jarenlang online muziek verkocht zonder toestemming van de labels. De labels eisten 435.000 euro schadevergoeding.

Een Russische rechter oordeelde echter dat de aanklacht ongegrond is. Het gaat hierbij om een vormfout, deze specifieke aanklacht had namelijk betrekking op een periode voor 2006. In deze periode deed Kvasov niets illegaals volgens de Russische wet. Een maas in de Russische wetgeving maakte het namelijk mogelijk om online muziek te verkopen, zonder daadwerkelijk royalty’s aan de rechthebbenden af te dragen. Het oordeel van de rechter is onherroepelijk, Kvasov zal de geëiste schadevergoeding niet hoeven te betalen.

Kvasov is echter drie keer aangeklaagd voor zijn rol in ALLOFMP3, bij de overige zaken lijkt Kvasov zwak te staan. Kvasov zal zijn rol in 's werelds beruchtste legale muziekdienst dus toch voor een rechter moeten verantwoorden.

Engadget