Interessant:

Navigeren in de mobiele telefoon populair

nieuws 18 mei 2007 om 12:18

Tele Atlas signaleert een versnelling in de opmars van mobiele navigatie. Dit zei Laurent de Hauwere, vice-president marketing EMEA van Tele Atlas tijdens een perspresentatie afgelopen woensdag.

De Bossche leverancier van navigatiekaarten haalde statistieken van Nokia aan om zijn punt kracht bij te zetten. Volgens Nokia zijn er inmiddels 800.000 navigatie-applicaties gedownload van het smart2go platform van Nokia. Dit platform is pas twee maanden geleden gestart. Tele Atlas levert de kaarten voor deze applicatie en krijgt hiervoor een bedrag per gebruiker. Hij gaf aan dat zowel Sony Ericsson als Motorola interesse hebben in de kaarten van Tele Atlas.

Nokia heeft op dit moment twee toestellen met GPS in het assortiment, de Nokia N95 en de Nokia 6110 navigator, die later in het jaar vermarkt wordt. Steve Walker, hoofd productontwikkeling Sony Ericsson, vertelde PortableGear vorige week tijdens een perspresentatie in Londen, bezig te zijn met de ontwikkeling van toestellen met GPS. Woensdag gaf Neil Stewart van Motorola bij de introductie van de RAZR2 aan ook bezig te zijn met GPS.

Tele Atlas bestempelt de mobiele navigatietoepassingen wel als een aanvulling op full-size navigatiesystemen van bijvoorbeeld TomTom, Garmin en Mio. De mobiele navigatie ziet De Hauwere voornamelijk als oplossing voor fietsers en voetgangers, waar formaat van het navigatiesysteem een rol speelt.

Beurs