Interessant:

Sony integreert Walkman met autoradio

nieuws 7 maart 2007 om 15:08

Sony introduceert een nieuwe autoradio, voorzien van bluetooth, waardoor je vrijwel elke geluidsbron kan beluisteren via de autospeakers. De nieuwe radio heet MEX-BT2500.

Bluetooth is een standaard functie op veel mobiele telefoons en wordt veel gebruikt door automobilisten. Naast veilig bellen met een Bluetooth-telefoon biedt de MEX-BT2500 ondersteuning voor de Bluetooth A2DP-specificatie(Advanced Audio Distribution Profile). Deze nieuwe standaard is aanwezig op veel telefoons van Sony Ericsson en andere fabrikanten en maakt draadloze streaming van hoogwaardige digitale muziek van de telefoon naar de autoluidsprekers mogelijk.

Ook de Bluetooth-compatibele Sony WALKMAN-modellen en vrijwel alle andere draagbare audio-apparaten zijn geschikt te maken voor Bluetooth door toevoeging van het compacte Sony TMR-BT10 Bluetooth accessoire dat direct kan worden aangesloten op de hoofdtelefoonaansluiting van de audiospeler.

De MEX-BT2500 heeft met Bluetooth ook een eenvoudige "handsfree" oplossing voor inkomende gesprekken. Hierdoor kunnen bestuurders tijdens het rijden mobiele gesprekken aannemen zonder dat aansluitkabels of een telefoonstation nodig zijn. Dankzij de supergevoelige, hoogwaardige microfoon van de autoradio is het niet nodig om een Bluetooth headset te dragen of een speciale handsfree carkit te installeren.

Een indicator op het frontpaneel van de MEX-BT2500 bevestigt wanneer een Bluetooth bron is aangesloten. Er is ook een AUX-ingang op het frontpaneel voor aansluiting van een draagbare audiospeler via de hoofdtelefoonaansluiting. Dit biedt extra flexibiliteit voor bestuurders die geen Bluetooth adapter hebben voor hun speler. Sony levert een infrarood afstandsbediening op creditcardformaat mee voor bediening van de functies van de autoradio.