Interessant:

Soap rondom Allofmp3 duurt voort

nieuws 23 oktober 2006 om 17:47

De affaire rondom de Russische Allofmp3 muziekwinkel dreigt een ware soap te worden. Nadat vorige week 's werelds grootste creditcardbedrijven een boycot instelden tegen Allofmp3, laat nu ook een Nederlands bedrijf Allofmp3 vallen. Bovendien reageert de internationale muziekindustrie kritisch op de persconferentie die de Russen gaven.

Volgens de internationale belangenbehartiger van de muziekindustrie, IFPI, is Allofmp3 wel degelijk illegaal. IFPI stelt dat Allofmp3 illegaal is omdat ze muziek aanbieden van duizenden internationale artiesten, zonder hiervoor een officiële licentie voor te hebben. Bovendien draagt Allofmp3 royalty's af aan een Russische auteursrechtenorganisatie, terwijl die organisatie helemaal geen mandaat heeft om de auteursrechten te exploiteren.

IFPI-directeur Kennedy, verklaart dat Allofmp3 muziek doorverkoopt zonder toestemming van de rechthebbenden. En dat is in ieder land strafbaar, ook in Rusland, aldus Kennedy.

Clubmessage, een Nederlands sms-bedrijf heeft zijn samenwerking met Allofmp3 stopgezet. Clubmessage verzorgde sms-betalingen voor de muziekwinkel. De Stichting Brein had bij Clubmessage aangedrongen om de banden met Allofmp3 te verbreken.

Webwereld