Interessant:

Apple verkoopt bijna negen miljoen iPod's

nieuws 19 oktober 2006 om 16:10

De iPods van Apple gaan nog steeds als warme broodjes over de toonbank. Tijdens de presentatie van de jaarcijfers kon Apple-baas Steve Jobs vandaag al weer groeicijfers laten zien van het succesnummer van Apple.

Apple heeft in het afgelopen kwartaal 1.610.000 Macintosh computers en 8.729.000 iPods verkocht wat een stijging betekent van 30 procent in de verkoop van computers en een stijging van 35 procent in de verkoop van iPods ten opzichte van hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar.

"Dit sterke kwartaal is de perfecte afsluiting van een bijzonder jaar voor Apple. We hebben meer dan 39 miljoen iPods en 5,3 miljoen Macs verkocht, terwijl we ondertussen bezig waren met een ingewikkelde overstap op een andere architectuur – iets waar we dan ook heel trots op zijn", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Als we alvast vooruitkijken naar volgend jaar, dan kunnen we nu al zeggen dat 2007 wat nieuwe producten betreft waarschijnlijk een van de meest indrukwekkende jaren uit de geschiedenis van Apple zal worden."