Interessant:

Spyware ontdekt op gratis McDonalds mp3-speler

nieuws 16 oktober 2006 om 15:53

In Japan sloegen hamburgerketen McDonalds en frisdrankgigant Coca-Cola de handen ineen, voor het weggeven van gratis mp3-spelers. De mp3-spelers werden weggegeven aan 10.000 prijswinnaars, naast enkele gratis muzieknummers blijken de mp3-spelers ook voorzien te zijn van hardnekkige spyware.

Om kans te maken op een mp3-speler moesten McDonalds klanten slechts een grote beker frisdrank kopen en het serienummer, dat op de beker stond, op een website invoeren. 10.000 McDonalds-klanten kregen zo een gratis mp3-speler thuisgestuurd.

Wie de mp3-speler aan zijn Windows computer koppelde, is direct geïnfecteerd met een hardnekkig en reeds bekend spyware programma. Deze spyware verzamelt wachtwoorden en andere gevoelige informatie, zonder dat de gebruiker het doorheeft. Al deze persoonlijke informatie wordt automatisch naar hackers doorgestuurd.

Het is onduidelijkheid hoe de spyware op de mp3-spelers beland is. Inmiddels heeft McDonalds in Japan een speciale helpdesk opgezet om iedere computergebruiker die geïnfecteerd is te helpen.

The Register