Interessant:

Palm introduceert nieuwe Treo 680

nieuws 13 oktober 2006 om 11:42

Palm kondigt een nieuwe Treo aan, de Treo 680 smartphone. De 680 draait in op het Palm OS besturingssysteem. Met de 680 introduceert Palm de vierde smartphone in de succesvolle Treo reeks. Het voorlaatste model was opmerkelijk nog een Windows Mobile smartphone (de 750v).

De Treo 680 is een quadband GSM, GPRS en EDGE smartphone. UMTS wordt niet ondersteund. De formfactor van de 680 is gelijk aan de formfactor van de onlangs geintroduceerde 750v. Verder is de 680 uitgerust met een volledig QWERTY toetsenbord en een helder 320x320 kleurenscherm voor het bekijken van webpagina’s, foto’s, media en meer.

Op softwaregebied zijn er een aantal nieuwe innovaties, zoals een unieke telefoon-gebruikersinterface die consumenten in staat stelt om telefoontjes te beantwoorden met voorgeprogrammeerde sms-berichten, nieuwe nummers aan bestaande contactinformatie toe te voegen en drieweggesprekken te voeren.

De berichtenapplicatie op de Treo 680 tenslotte geeft tekstberichten weer als een thread, waarmee de hele conversatie wordt weergegeven zoals bij instant messaging het geval is. De Treo 680 heeft tevens geïntegreerde e-mail en webmogelijkheden, waarmee communicatie met vrienden en collega’s eenvoudiger wordt en kan tevens gebruikt worden als MP3-speler, camcorder en digitale camera.