Interessant:

Europa ergert zich aan hoge internationale beltarieven

nieuws 23 maart 2006 om 14:40

De Europese Commissie (EC) wil de internationale tarieven van mobiel bellen reguleren om de concurrentie tussen de operators te bevorderen. Dit meldt althans de Wall Street Journal, die zich baseert op interne documenten van de Europese Commissie. Volgens de krant zal de EC verlagingen van de internationale beltarieven tot 40% gaan eisen.

Volgens analisten verdienen de operators flink op internationaal belverkeer. De marges worden geschat op 10 tot 15%. Dit is Viviane Reding, Eurocommissaris voor Information Society and Media, een doorn in het oog. Volgens haar worden bellers gestraft voor het reizen in Europa. Een woordvoerder van Reding zegt zelfs dat het scherm van de mobiele telefoon de enige manier is om uit te vinden in welk land je bent.

Om de Europese bellers te helpen bij het zoeken naar een goedkope operator heeft de EC vorig jaar al een website geopend waarop de tarieven van een gesprek van het buitenland naar Nederland te zien zijn. Op de website geeft de EC tips om goedkoper van en naar het buitenland mobiel te bellen.

EC roamingwebsite