Interessant:

Realtime met vrienden chatten bij nieuwe TomTom's

nieuws 10 maart 2006 om 16:15

TomTom heeft zijn TomTom Plus software vernieuwd. Deze Plus software biedt TomTom gebruikers allerlei extra mogelijkheden. Leukste nieuwe feature is TomTom Buddies, waarmee je realtime kan zien waar je vrienden zich bevinden.

TomTom Buddies
Met TomTom Buddies stelt TomTom gebruikers in staat om anderen uit te nodigen een geautoriseerde ‘buddy’ te worden. Men kan zien waar vrienden en familie zich bevinden en snel en veilig naar die lokatie navigeren. Als een soort exclusieve community, kunnen gebruikers elkaar tekstberichtjes en interessante locaties doorgeven. De dienst voorziet tevens in een ‘privacy’ optie waarmee gebruikers hun locatie kunnen verbergen en buddies, indien nodig, uit de lijst kunnen verwijderen.

TomTom Flitslocaties
Als aanvulling op de uitgebreide database flitscamera’s, die wordt gecontroleerd en geverifieerd door TomTom-controleurs, wordt de TomTom flitsservice nu ook voorzien van mobiele flitsteams en de mogelijkheid om nieuwe controles te melden door een simpele druk op de knop. De TomTom flitsservice is volledig geďntegreerd in de nieuwe TomTom GO productlijn en bevordert veilig weggedrag terwijl de gebruiker tevens in staat is veranderingen in de locatie van flitscamera’s en mobiele flitsteams door te geven. Deze worden dan automatisch bijgewerkt in de database zodat gebruikers de allerlaatste informatie ontvangen.

TomTom Verkeersinfo & wegcondities
Als onderdeel van de update van TomTom Verkeersinfo, kunnen gebruikers nu ook informatie over de weggesteldheid krijgen via draadloos Internet (GPRS). Zodoende wordt de gebruiker op de hoogte gesteld van bijvoorbeeld mist of ijzel of andere factoren die van invloed kunnen zijn op de reis. Gekoppeld aan de huidige TomTom Verkeersinfo dienst, die al real-time verkeersinformatie biedt en de optie om files te vermijden door het herplannen van routes, biedt deze dienst een nog completere update van weer- en verkeerscondities.

TomTom Weer
TomTom Weer geeft nu een real-time weerbericht voor elke plaats op de door de gebruiker geselecteerde kaart. Met de nieuwe voorspelling die vijf dagen vooruit ziet, kunnen gebruikers heldere weersvooruitzichten krijgen voor de aankomende dagen. Een ideale optie voor degenen die lange trips naar buitenlandse plaatsten plannen. Door de informatie direct naar het apparaat te sturen ververst TomTom Weer ieder uur de informatie over bewolking, neerslag, temperatuur, wind, onweerswaarschuwingen en zicht. Dit betekent dat gebruikers zelfverzekerd op reis kunnen gaan met de laatste weersinformatie die van invloed kan zijn op de reis.