Interessant:

Kleuters en senioren nieuwste GSM doelgroep

nieuws 18 november 2005 om 18:51

Mobiele telefoons met een speciale doelgroep zijn de laatste tijd erg in trek. Niet alleen mobieltjes die bedoeld zijn voor kleine kinderen worden steeds populairder, ook senioren krijgen hun eigen mobiele telefoon. De Italianen ontwierpen de Easy 5.

Het bedrijf Miracle Progress heeft de MS1600 uitgebracht, een mobieltje voor de allerkleinsten. Het toestel heeft slechts vier knoppen, ouders kunnen hier vier voorkeuzenummers onder programmeren.

Tevens heeft het toestel een speciale SOS knop. Als een kind in nood verkeert kan het de SOS knop indrukken, drie familieleden krijgen dan direct een SMS'je van het kind. De MS1600 is uitgevoerd als een beertje.

Maar niet alleen de allerjongsten krijgen speciale aandacht van de fabrikanten, ook de senioren worden als een aparte doelgroep gezien.

Uit Italië komt de Easy 5. Het toestel heeft slechts zes knoppen, vijf ervan zijn bedoeld als toets voor voorkeuzenummers. Met de zesde knop kunnen gesprekken worden aangenomen en afgebroken. Ook de Easy 5 heeft geen display aan boord, aanwezig is wel een trilfunctie.

ÜberGizmo