Interessant:

MMS filmpje jaagt jonge moslims de stuipen op het lijf

nieuws 17 oktober 2005 om 18:05

Een filmpje heeft de interesse gewekt van de Duitse inlichtingendienst. Het gaat om een filmpje waarin moslims bang gemaakt worden voor hun ongeloof. De Duitsers vermoeden dat er een moslimorganisatie achter de slechte grap zit.

In het filmpje is te zien hoe een jong meisje boos wordt op haar moeder. Het meisje zegt op een heel onbeschofte manier dat haar moeder stil moet zijn en verscheurt vervolgens de Koran, het heilige boek van de islam. Op het moment dat het meisje de Koran verscheurt, vliegt zij in brand. De moeder probeert het meisje nog te redden met een blusdeken, maar als de deken weggehaald wordt is het meisje in een monster veranderd. Als afsluiting van het filmpje is te lezen dat het meisje in een Nederlands ziekenhuis ligt en dat de familie wil dat zij gedood wordt met een spuitje.

Het filmpje is ook in Nederland en Engeland opgedoken. De inlichtingendiensten van deze landen doen er alles aan om de makers en verspreiders van het MMS filmpje achterhalen.

Vooral kleine kinderen zijn doodsbang geworden van het filmpje. Via voorlichtingsbijeenkomsten worden kinderen gerustgesteld en wordt uitgelegd dat niets in het filmpje waar is. Inmiddels is het filmpje volop verspreid en kan verdere verspreiding niet meer worden tegengehouden.

Algemeen Dagblad