Interessant:

Apple toont nieuwe iPod Video aan de wereld

nieuws 13 oktober 2005 om 13:30

Men vermoedde al enige tijd dat er een iPod met video-ondersteuning aan zat te komen. Apple presenteerde vandaag officieel zijn nieuwste iPod en deze vijfde generatie iPod's is geschikt voor het afspelen van video's. Er is ook een nieuwe versie van iTunes.

Apple heeft zijn vijfde generatie iPod's uitgerust met een 2,5 inch kleurenscherm, met een resolutie van 320×240 pixels. De nieuwe iPod's zijn verkrijgbaar met dertig of zestig gigabyte geheugen. Op de iPod met zestig gigabyte geheugen kunnen maximaal 15.000 MP3's, 25.000 foto's of 150 uur aan video worden opgeslagen.

Net als de iPod Nano, is de 5th generation iPod beschikbaar in de kleuren wit of glanzend zwart. De iPod is nauwelijks veranderd in formaat, hij is zelfs iets slanker en lichter geworden.

Met de komst van een video iPod heeft Apple het aanbod in zijn iTunes Music Store gewijzigd, men kan er nu ook videoclips aanschaffen. Naast deze videoclips, kan men ook uitzendingen van televisieprogramma's aanschaffen. De nieuwe versie iTunes 6 biedt de mogelijkheid om deze video's op de iPod op te slaan. Voorlopig kunnen alleen Amerikaanse klanten video's aanschaffen in de iTunes Music Store.

Apple