Interessant:

SMS actie maakt levensreddende operatie mogelijk

nieuws 17 augustus 2005 om 17:34

Een Maleisisch meisje heeft haar leven te danken aan een SMS'je. De 9-jarige Yau Jia Xin moest een operatie ondergaan, maar het ziekenhuis had haar bloedtype niet op voorraad. Het meisje heeft namelijk het zeldzame bloedtype O.

De familie wist zich geen raad, tot een van de familievrienden op het idee kwam om een SMS-actie op touw te zetten. Slechts een op de vijftien mensen heeft bloedtype O en mensen met bloedtype O kunnen alleen bloedtransfusies ondergaan met dat bloedtype.

Het berichtje bevatte de volgende oproep: Dringend! De 9-jarige Yau Jia Xin heeft bloed van bloedtype O nodig. Stuur dit bericht naar zoveel mogelijk mensen door. God zegene u en bedankt.

De kleine Yau Jia Xin bleek een hartkwaal te hebben en moest zo snel mogelijk geopereerd worden, vandaar dat haast geboden was.

Men gaf massaal gehoor aan de oproep om bloed van het bloedtype O te doneren en Yau Jia Xin kon geopereerd worden. Het Maleisische meisje maakt het goed en is ontroerd door de vriendelijkheid van haar landgenoten, aldus haar moeder.

News Straits Times