Interessant:

Mobieltje wordt afstandsbediening van de toekomst

nieuws 12 augustus 2005 om 21:17

Dit weekend gaat de nieuwe televisiezender Talpa van start. Oprichter van Talpa, mediatycoon John de Mol, belooft het publieke een interactieve familiezender. Hierbij speelt vooral de SMS een grote rol, Golden Bytes mag alle SMS diensten voor Talpa verzorgen.

Golden Bytes is door Talpa aangetrokken om alle SMS-diensten rondom de televisieprogramma's van Talpa te verzorgen. SMS-diensten vormen een zeer lucratieve business, de consumenten betalen immers bedragen rond de zeventig cent per ontvangen bericht.

Talpa gaat de kijker bij zijn programma's betrekken via de SMS, hierbij valt te denken aan Thuis, In De Huid Van.... en het aloude Big Brother.

Golden Bytes hoopt dat de mobiele telefoon de afstandsbediening van de toekomst wordt. De SMS-diensten bij Talpa gaan verder dan het uitbrengen van hun stem, kijkers kunnen ook het stemverloop realtime op televisie volgen.

Er komen zeer veel SMS-diensten bij Talpa, een van die diensten is een geheugenspel. Hierbij wordt kijkers naar details uit de reclames gevraagd, het juiste antwoord kan dan via de SMS naar Talpa verstuurd worden.

Talpa begint 13 augustus met zijn uitzendingen.

Emerce