Interessant:

Nep bommelding via SMS beboet met 15.000 euro

nieuws 8 augustus 2005 om 17:55

Studenten staan nou niet bepaald bekend om hun rijkdom, een boete van 15.000 euro komt hen dan ook nooit van pas. Maar een Australische studente zag zijn SMS grap over een bom aan boord van een vliegtuig, bestraft worden met een dergelijke boete.

Bij wijze van grap verstuurde de Australische Angela Sceats een SMS naar een vriendin, waarin zij beweerde dat er een bom aan boord van een vliegtuig in Londen zat.

De vriendin nam het SMS'je zeer serieus en lichtte de Britse politie in. Uiteindelijk werd een zoektocht naar de nepbom gestart, met alle gevolgen van dien. Uiteindelijk bleek Sceats haar aansluitende vlucht naar Ierland te willen halen, maar haar vorige vlucht had enige vertraging opgelopen. Sceats hoopte dat een bommelding haar vlucht voldoende zou ophouden, zodat zij mee kon naar Ierland.

De luchtvaartmaatschappij klaagde Sceats aan, wegens het opzettelijk vertragen van hun vlucht. De 19-jarige Australische is onschuldig bevonden, maar moet wel opdraaien voor de proceskosten van 15.000 euro.

nu.nl