Interessant:

Goedkope mobieltjes voor Derde Wereld in de maak

nieuws 16 juli 2005 om 10:37

De laatste maanden leggen steeds meer fabrikanten zich toe op de ontwikkeling en productie van goedkope en vooral simpele mobiele telefoons. Fabrikanten denken hierbij vooral aan ontwikkelingslanden, waar men weinig geld heeft voor dure smartphones.

De Duitse microprocessorfabrikant Infineon heeft een mobiele telefoonchip ontwikkeld, die veel efficiënter werkt dan de huidige chips. Bovendien is de Infineon chip zeer goedkoop te produceren, waardoor het prijs van een mobiele telefoon met Infineon chip rond de 22 euro zal liggen.

Een ander groot voordeel van de Infineon chip is zijn kleine formaat. Hierdoor blijft er in de toestellen meer ruimte over voor extra accu's. Infineon beweert dat het mobiele telefoons zou kunnen produceren met een stand-by tijd van tien dagen en vier uur gesprekstijd.

Deze low cost, low budget mobieltjes zullen het niet alleen goed doen in ontwikkelingslanden. Menig westerling heeft niets op met de extra mogelijkheden van zijn mobieltje. Men wil er alleen mee bellen en SMS'en, zaken als ingebouwde digicam's, mediaspelers en internetbrowsers zijn niet altijd gewenst.

TechSmec