Interessant:

Japanners verwachten methanol mobieltjes in 2007

nieuws 14 juli 2005 om 19:16

De huidige mobiele telefoons hebben eigenlijk maar één nadeel: de beperkte batterijduur. Mobieltjes krijgen steeds meer mogelijkheden aan boord, zoals een digicam, afspelen van MP3's en video's enzovoorts. Helaas kosten al deze toepassingen veel energie.

Tegenwoordig zijn de meeste draagbare gadgets uitgerust met een lithium-ion batterij, deze batterij heeft een beperkte levensduur en de huidige mobiele toepassingen vragen om veel meer energie.

Japanse wetenschappers verwachten in 2007 de eerste accu's op methanol te lanceren. De Japanse wetenschappers denken dat in 2007 Direct Methanol Fuel Cells (DMFC) gemeengoed zullen zijn. DMFC's zetten methanol en lucht om in energie, de techniek is al voorhanden, alleen zijn DMFC's nog te groot om hanteerbaar te zijn.

De Japanse operators NTT DoCoMo en KDDI zetten vaart achter de ontwikkeling van DMFC's, zodat deze in 2007 klein genoeg zijn voor toepassing in mobiele telefoons.

Japan zal als eerste kunnen genieten van deze DMFC's. Het is niet bekend of en wanneer deze DMFC's de oversteek naar Europa zullen maken.

News Yahoo