Interessant:

Tiener bekoopt moed met dood na laffe iPod roof

nieuws 4 juli 2005 om 18:47

In Amerika zorgt de populariteit voor een explosieve stijging van straatroven in grote steden. Zakkenrollers hebben het massaal gemunt op de Apple iPod muziekspeler. Afgelopen weekend kende deze misdaadgolf een dieptepunt.

In de New Yorkse wijk Brooklyn overleed de 15-jarige Christopher Rose, nadat hij werd overvallen door een groepje mannen. De mannen eisten dat Christopher Rose zijn iPod afgaf, maar Rose weigerde dit. Twee van de overvallers staken Rose maar liefst drie maal in de borst, toen hij weigerde zijn iPod af te geven.

De verwondingen van Rose waren zo ernstig, dat hij aan zijn letsel is overleden. Het groepje overvallers lieten het slachtoffer achter en ging er met de rugzak en de iPod van Christopher Rose vandoor.

De New Yorkse politie bevestigt deze stijging van straatroven, vorig jaar zijn er vijftig iPod-roven geweest. De New Yorkse politie raadt burgers ook af om de kenmerkende witte iPod-oordopjes te dragen op straat, dieven herkennen potentiële slachtoffers namelijk aan deze oordopjes.

nu.nl