Interessant:

NS verbiedt gebruik mobiele telefoons op perrons

nieuws 1 april 2005 om 17:12

Mobieltjes zorgen voor veel ergernis, vooral op openbare plekken ergert men zich aan de GSM’s. Uit onderzoek blijkt dat treinreizigers zich het meest ergeren aan bellende medepassagiers. De NS willen dan ook een GSM verbod op de perrons.

In de treinen hebben de Nederlandse Spoorwegen al zogenaamde Stilte Coupés ingericht, in deze gedeelten van de trein is het verboden om te bellen, muziek te luisteren of hard met elkaar te praten.

Deze stiltezones aan boord van de trein bieden echter geen soelaas voor de overlast die reizigers ondervinden op de perrons. De Nederlandse Spoorwegen willen de reizigers tegemoet komen en plaatsen zogenaamde Bel Palen op de perrons op stations. Deze Bel Palen zijn te vergelijken met de bestaande Rookpalen, enkel in de omgeving van de Rookpalen is het toegestaan om een sigaretje op te steken.

De Nederlandse Spoorwegen willen een algeheel belverbod op de perrons afkondigen, men mag alleen binnen een straal van drie meter van een Bel Paal gebruik maken van zijn mobiele telefoon. Door het gebruik van zogenaamde jammers wordt het gebruik buiten deze gedoogzones onmogelijk gemaakt. Jammers kunnen worden gebruikt om mobiele telefoons in bepaalde gebieden uit te schakelen, men kan de mobieltjes dan alleen gebruiken in de omgeving van een Bel Paal. De Nederlandse Spoorwegen zal bij de plaatsing van de Bel Palen rekening houden met de reeds geplaatste Rookpalen.

PortableGear