Interessant:

Sony introduceert audioplayers met flashgeheugen

nieuws 9 maart 2005 om 01:11

Telkens wanneer fabrikanten een nieuwe MP3 speler op de markt brengen, worden de spelers vergeleken met MP3 spelers van Apple. Zo ook de nieuwe Sony flash MP3 spelers. Volgens liefhebbers zijn deze Sony MP3 spelers concurrenten voor de iPod Shuffle.

De iPod Shuffle is de flash MP3 speler van Apple en is beduidend goedkoper dan zijn grotere iPod broers. Groot nadeel van de Shuffle is het gebrek aan bedieningsmogelijkheden, de Shuffle bepaalt namelijk de volgorde van de muziek.

Sony komt met de NW-E50x, een MP3 speler met FM radio en de NW-40x, zonder FM radio. Beide modellen komen er in uitvoeringen van 512 MB en 1024 MB. Deze nieuwe Sony MP3 spelers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, namelijk zwart, blauw, roze en groen. De NW-E50x en de NW-40x hebben veel weg van een design aansteker.

Verder komt Sony ook met een rond vormgegeven MP3 speler, de NW-E10x. Verkrijgbaar met 256 MB, 512 MB en 1024 MB geheugen. Deze MP3 spelers hebben een batterijduur van zeventig uur, terwijl de NW-E50x en de NW-40x vijftig uur aan afspeeltijd in hun mars hebben. Ook deze spelers zijn verkrijgbaar in vier verschillende kleuren.

De prijzen van de nieuwe MP3 spelers schommelen tussen de zeventig en de honderdzeventig euro.

The Register