Interessant:

iTunes passeert grens van 250 miljoen downloads

nieuws 24 januari 2005 om 16:19

Muziekliefhebbers hebben al meer dan 250 miljoen muzieknummers gedownload en gekocht via de iTunes Music Store. Gemiddeld verkoopt de iTunes Music Store nu zo’n 1,25 miljoen nummers per dag,.

“Bij de lancering van de iTunes Music Store hoopten we binnen de eerste zes maanden één miljoen nummers te verkopen. Inmiddels verkopen we méér dan een miljoen nummers per dag en zijn in totaal al meer dan 250 miljoen nummers gedownload”, aldus Steve Jobs, CEO van Apple. “iTunes zet de toon in het digitale muziektijdperk en samen met iPod ontketent het een revolutie in de manier waarop miljoenen muziekliefhebbers muziek aankopen en beluisteren.”

De iTunes Music Store biedt een uitgebreide catalogus van meer dan 1 miljoen nummers in de Verenigde Staten en 700.000 nummers in Europa van de grootste platenmaatschappijen ter wereld en honderden onafhankelijke platenlabels, meer dan 8.000 gesproken boeken, cadeaubonnen en talloze exclusieve nummers die je nergens anders kan aanschaffen.

De iTunes Music Store is intussen beschikbaar in vijftien landen, die samen meer dan 70 procent van de wereldwijde muziekindustrie vertegenwoordigen.

Apple