Interessant:

GSM mast bij basisschool drijft ouders to waanzin

nieuws 12 januari 2005 om 23:48

Twee Engelse gezinnen hebben besloten hun kinderen van school te halen, wegens de aanwezigheid van een GSM mast bij de basisschool. Men vreest voor de gezondheid van de kinderen. Van school wisselen lijkt de enige oplossing.

Een van de gezinnen is streng katholiek, maar is zo bang voor de gevolgen van de GSM straling voor zijn kinderen, dat de kinderen voortaan op een niet-katholieke school les krijgen. Volgens de streng katholieke moeder weegt het religieuze belang, minder zwaar dan het belang van de gezondheid van haar kind.

De andere moeder heeft proefondervindelijk vastgesteld dat de komst van GSM mast slecht is voor de kinderen. Voordat de GSM mast geplaatst werd, bracht zijn een magnetron mee naar het schoolplein. Toen maakte de magnetron helemaal geen geluid. Zij herhaalde deze proef na plaatsing van de mast, ditmaal maakte de magnetron een oorverdovend geluid. Reden genoeg voor de moeder om haar kinderen direct van school te doen wisselen.

Het gaat om een school in Londen, vele Londense basisscholen hebben GSM masten in hun buurt staan. Nadat eerder deze week een Britse onderzoeker bekend maakte dat GSM straling slecht voor kinderen kon zijn, maken vele ouders zich extra zorgen om GSM masten in de buurt van scholen.

Textually.org