Interessant:

PetsMobility komt met telefoon voor huisdieren

nieuws 15 november 2004 om 19:41

Nu bijna iedereen al in het bezit van een mobiele telefoon is, zoeken mobiele operators naarstig naar nieuwe doelgroepen. PetsMobility biedt mobiele telefoondiensten voor huisdieren. PetsCell moet Amerikaanse huisdieren aan het mobieltje helpen.

PetsCell biedt een dienst waarmee de baasjes te allen tijde in contact kunnen staan met hun geliefde huisdier. Huisdieren krijgen een mobieltje om hun riem gebonden, waarmee alleen naar een bepaald nummer gebeld kan worden. Mocht het huisdier ook van huis weglopen en gevonden worden, kunnen vinders het baasje met een druk op de knop inlichten over de vindplaats van het huisdier.

PetsCell biedt ook speciale en duurdere diensten aan. Dan beschikken de baasjes over een toestel met GPS plaatsbepaling en een ingebouwde videocamera. De GPS module en de videocamera moeten het terugvinden en redden van de huisdieren vergemakkelijken.

PetsMobility verwacht dat PetsCell veel kan betekenen voor de relatie tussen huisdieren en hun baasjes. Bovendien kan PetsCell dienen als extra dienstverlening voor blindengeleidehonden en voor politie- en legerhonden.

PetsCell is voorlopig alleen beschikbaar in Amerika.

CCN Matthews