Interessant:

Nederlandse band laat zich leiden door internetters

nieuws 10 september 2004 om 19:15

De gevestigde muzikantenorde ziet muziekverspreiding via internet als het ergste wat hen kan overkomen. Maar opkomend talent kan juist profiteren van het internet, op die manier kan een groot publiek bereikt worden. Download.nl biedt talent een kans.

Download.nl heeft een band opgericht: NO I-D. NO I-D brengt zijn muziek alleen via internet uit. Hun eerste single is een eigentijdse remix van "Have a Little Faith In Me". De bandleden van NO I-D komen nog niet in het openbaar.

Doordat de leden van NO I-D niet in het openbaar treden, is niet precies bekend wie er deel uitmaakt van de virtuele band. NO I-D bestaat uit een aantal professionele muzikanten die samen muziek maken. Dit deed men eerst alleen voor de lol, maar nu er samen wordt gewerkt met Download.nl, is NO I-D een serieuze zaak geworden.

Het zijn de gebruikers van Download.nl die bepalen welke singles de band uitbrengt in de toekomst. Hiermee bepalen de gebruikers tevens de stijl van de band. Download.nl biedt ook legale MP3's van bekende hedendaagse muziek.

nu.nl